29.10.2014

6 kuukautta kastroinnista

Olen päättänyt tehdä tälläisen tarkastuksen tietyin väliajoin ja kirjoittaa ylös miten Jessen luonne, ruokahalu, energisyys, muiden koirien kohtaamien yms on sillä muuttunut.

Eli tässä tulee tämä 6kk ''raportti''. Viimeinen tulee, kun vuosi on leikkauksesta eli 23.4.-15.

Paino leikkaus päivänä oli 8,45kg

Aika leikkauksesta - 3kk (23.7.-14)
Paino
- n. 8,5kg-9kg.

Ruokahalu 
Ei suurta muutosta ruokahalussa ole näkynyt, herkkut alkanut meneen paremmin ja ihan perus naudan-/sianjauhenliha on alkanut meneen paremmin alas, mutta kuivamuonat ja muut koiran ruuat menee yhtä nirsosti vieläkin alas jos menee.

Luonteen muuttuminen 
Jesse on tullut suojelevammaksi mua kohtaan vähän lisää sekä tulee herkemmin mustasukkaiseksi. Ruuan vahtimista tullut sekä hieman paremmin korvat kuulolla. Joten harrastuksissa päästy etenemään enemmän sillain, ettei puolet treenistä mee siihen, että huhuillaan koiralle milloin sitä alkais kiinnostaan hajujen sijaan namit. Toisten koirien ohittaminen on myös kehittynyt, että ei enään jokaisen koiran luo halua mennä lenkillä tutustuun, tietenkin tää voi olla kouluttamalla myös saatu kitkettyä ;)

Suhtautuminen muihin koiriin 
Samanlaista oikeastaan kuin ennen leikkausta, tosin ei ole heti nartun perseessä haistelemassa. Sekä osan urosten kanssa joista ei välittänyt niin nyt voi haistella ja leikkiä silloin tällöinkin, mutta sietää kaikkia koiria, ja jos ei pidä jostain koirasta osaa välttäää kys. koiraa.

Muuta huomioita 
Vaikka Jessen paino on noussut niin ei sitä huomaa ainakaan eikä tunnu kylkiluiden päällä, joten uskoisin että osa ainakin on tullut lihaksina eikä läskinä Jesselle.
_______________________________

Seuraavat uudet postaukset tälläsinä raportteina 6kk leikkauksen jälkeen ja vuosi leikkauksen jälkeen.

Aika leikkauksesta - 6kk (23.10.-14)
Paino 
- 9,1kg, vaikka paino noussut n. 700g niin ei se lihavalta näytä, painoa pyritään laskemaan alle 9kg, sellanen 8,5kg on ihan hyvä tavoite.

Ruokahalu 
- Vähän tullut lisää, mutta ei sillain kauheasti, että varastaisi jo ruokaa pöydältä, ei ei ei.

Luonteen muuttuminen 
- Kotona tullut kauhea vuhkija, varsinkin jos kuuluu, joku outo ääni rapussa tai yläkerrasta, vahvistunut leikkauksen jälkeen. Tietysti ennen leikkausta reagoi jo ovikelloon, ja postiluukkuun, mutta nyt alkonut siihen, jos joku kävelee rapussa, mutta viime aikoina olemma aika paljon keskustelleet siitä, että se ei ole oikein hyvä tapa.

Suhtautuminen muihin koiriin 
- Samanlainen, leikkii ja temmeltää ihan normaalisti. Tietysti on ne koirat, joista ei ole ikinä pidä niin ei nytkään pidä niistä.

Muuta huomioita 
- Koen ainakin vieläkin tämän leikkauksen vain hyvänä vaihtoehtona, en ole katunut sitä vielä kertaakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti